Our past,present and future..

By: Aaron Atiqah AA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Friday, 31-Jul-2009 14:39 Email | Share | | Bookmark
Blog baru!

 
 
 
View all 12 photos...
hye!!

Aaron dan Atiqah baru saje menambah koleksi akaun di alam maya ini. Satu lagi akaun yang baru diwujudkan bernama http://aaron-atiqah.blogspot.com.

muda sangat usianya,baru beberapa bulan dan post pertama baru sahaja wujud beberapa hari yang lalu..walaupun dah ada yang baru, yang lama ( fotopages) tetap takkan dilupakan..we'll update this fp from time to time. lagi pun, saya suka sangat upload gambar di fp,sebab gambarnye besar dan terang. hehe! kalau kat blogspot tu,gambar kecil aje,agak blur..haha..saya cakap ni mcm hebat sangat tentang quality control pula kan.. selain tu, ada la sentimental valuenya fp ni.. sayang rasanya kalau nak tinggalkan terus fp ni,i'll never ever close our fotopages account.

okey, di bawah ni saya muatkan beberapa gambar saya bersama Aaron yang diambil semasa kami berjalan jalan di KLCC semalam (30/7/2009). Saya gembira sangat kami dapat meluangkan masa bersama-sama. Bukannya macam dulu,setiap hari boleh berjumpa. Sekarang ni kami kami terikat dengan jadual yang padat setelah masing-masing melanjutkan pelajaran di IPT..Mujurlah teknologi yang semakin canggih membolehkan kami sentiasa berhubung.



salam,
nur atiqah

enjoy da piccas!






















Sunday, 21-Jun-2009 14:34 Email | Share | | Bookmark
Jacobs Walk Of Life

 
 
 
View all 12 photos...
holalala..

rasa-rasanye bila baca tajuk di atas tu..mesti orang fikir saya pergi marathon dengan fara fauzana & FBI (faizal ismail)..jawapannye TIDAK. padahal saya dah plan dari awal lagi nak join marathon tu,dah bagitahu dan ajak ayah saya seminggu lebih awal,dah semangat nak keluar rumah pukul 6 pagi lepas solat subuh,dah siap berlatih kat taman metropolitan kepong sehari sebelum acara tu..tapi apakan daya..

lepas sesi latihan tu,ibu bapa saya tergerak hati nak ambik thaqif - teddy bear kesayangan keluarga..sepupu2 saya a.k.a askar2 kecil kat damansara tu..mulanya nak 'pinjam' mereka tu kejap saje,malam tu akan dihantar balik ke markas..tapi tak jadiii..

pada hari kejadian (hari marathon tu..) saya bangun awal2 pagi lagi..menjerit ala-ala komander untuk kejutkan semua orang..yang kecil2 senang nak bangun (takut saya tinggal agaknye),tapi..yang besar2 pulak yang liat.. hissyyy..pup pap pup pap..pukul 8 pagi baru dapat keluar rumah..dah la lambat,mereka2 ni dressed up macam nak pergi KL!! ini marathon la adik2 oiii..muncung saya memang dah panjang sedepa dah masa tu..

masa kami sampai di lokasi, kereta memang dah beratur tepi jalan..polis trafik pun faham,rakyat malaysia nak bersenam..kakakaka..budak2 kecil ni pun berlari2 la ke playground kat situ..
saya,dengan kecewanya sebab tak dapat walk dengan peserta2 lain pun jalan-jalan la dari booth ke satu booth yang lain. ramai sangat orang,jadi saya ada 2 jawatan..nanny a.k.a photographer..mujur la ade merangkap nanny iaitu ina..







dalam tension2 tu..saya pegi ke pentas utama..nak lepaskan geram agaknya..saya pun buat perangai..volunteered naik pentas utk buat tarian india denganbeberapa pasangan lain..wakakaka..tapi saya tak menari punn..sengih-sengih je..betapa ramai orang tengok,haisshh..menyesal pulak tawarkan diri tadi. kan dah malu..padan mukaku!







lepas turun dari pentas,pergi pula ke khemah media..kononnya nak bergambar dengan fara fauzana dan FBI..tapi tak dapat..sebab kerenah birokrasi..huh...





lebih kurang pukul 10 kami gerak ke taman rimba komanwel pulak.. rendam askar2 tu dalam air sejuk..tapi maaf la ye,saya tak upload gambar di sini..banyak yang censored..alahai,budak2..hehehe..mana tau malu..



dah panjang saya menulis ni..kita tunggu pula cerita aaron yang baru balik dari canada ye? dia dijangka sampai di malaysia 24 Jun ini. semoga perjalanan baliknya selamat.. ok, tulisan saya berakhir di sini.
tut tut tut....(talian putuss)


Monday, 8-Jun-2009 23:23 Email | Share | | Bookmark
Seorang di Timur,Seorang di Barat

 
 
 
View all 4 photos...
Salam dikirim melayang-layang....

Lain macam je tajuk entry kali ni. Bercampur aduk perasaan saya masa menaip ni. Mana tidaknya, malam ni belahan jiwa saya hendak berangkat ke Canada untuk bercuti sebelum memulakan sesi pembelajaran yang agak hectic dan rigid dan busy dan segala-galanya di Sunway nanti. Maklumlah, Chartered Accountant To Be

Tengah hari tadi kami pun meluangkan masa berjalan-jalan sekejap di Selayang Mall..Beli barang-barang keperluannya untuk dibawa ke sana nanti..dan,ohhh Aaron sempat belikan saya 'baju tiga warna'. ehehehe...thank u darling!

Lepas tu,masuk Parkson pula..Cari single fitted bedsheet untuk saya guna di hostel nanti. Beli la 2 set.Warna pilihan : Purple! and grey..


Sebelum bergerak balik, kami spend time sikit dalam kereta,sambil saya balutkan novel eclipse yang Aaron nak bawa terbang bersama. Bersembang-sembang , gugu gaga gugu gaga



Dalam perjalanan balik,saya pun tulis something dalam goodbye card yang nak diberi pada Aaron. Dah la saya yang minta dia pilih card yang mana dia nak,saya tulis depan dia pula tu..huh, tak surprise langsung..siap tanya lagi, 'you nak i tulis apa lagi dalam card ni??" apa daaa saya ni.



Akhirnya saat-saat perpisahan pun tiba...tapi tak nak la tunjuk sedih depan dia,dia nak pergi bergembira..hehe..oh..teringat pula pada Anis Hayati yang berada di Tanah Suci Mekah sekarang ni. dah masuk 2 orang yang jauh di mata ni. Semoga ibadahnya di sana diterima,amin..

Untuk Aaron dan Anis, saya doakan semoga selamat pergi dan balik,dimudahkan segala urusan juga dijauhkan dari sebarang bahaya dan musibah. Moga perjalanan mereka kali ini memberikan pengalaman baru dan banyak manfaat untuk bekalan masa depan. Ecehh..cakap macam pakar motivasi plak okei, till then...


Salam dari kejauhan,(ceeeewah..)

Nur Atiqah





Wednesday, 3-Jun-2009 22:22 Email | Share | | Bookmark
Sepetang Di Yayasan Kepimpinan Perdana

 
 
 
View all 14 photos...
Salam....

Kali ini saya nak cerita sikit tentang salah satu hari yang bermakna dalam hidup kami. Sekitar pertengahan bulan Mei lepas,saya telah menerima sepucuk surat dari Yayasan Kepimpinan Perdana...excited sangat masa koyak envelope tu..saya koyak,bukan buka envelope ye punyalah gelojoh kan..sebenarnya saya dah hampir terlupa tentang yayasan ni. Sejak bulan Jun tahun lepas saya ternanti-nanti keputusan pertandingan esei yang dianjurkan oleh yayasan ni. Setelah setahun menunggu,penantian pun berakhir bila saya membaca bait-bait surat tu...


"PERDANA LEADERSHIP FOUNDATION : ESSAY CONTEST 'NURTURING THE MINDS OF FUTURE LEADERS' 2008.

Thank you for taking part in the in the PERDANA LEADERSHIP FOUNDATION's Nurturing
the Minds of Future Leaders Contest. The Foundation is pleased to inform you that your essay has won the consolation prize in the upper secondary category of our competition."

..dan ayat2 seterusnya......

syukur, terpilih jugak untuk hadiah saguhati. something is better than nothing,KAN KAN KAN?
Aaron dan sahabat kami, Lin Jian juga dapat surat yang sama..jadi triple happiness!

jadi,tanggal 3 Jun 2009 jam 12:08 tengah hari kami pun bertolak ke putrajaya dengan disertai oleh ayah saya. Fuh, kami kumpulan pertama sampai.hikhikhik..Makan-makan kat restoran nasi kandar kejap,dan kembali ke Yayasan.

Sempat juga kami berposing dengan kereta antik milik Tun Dr. Mahathir Mohamad. Hehehe..Mujurlah saya pakai busana muslimah hari tu..kalau tidakk...hihihi..







Dan..oh..Ameerah Syaheerah-junior kami di SMKDE juga dapat consolation prize. Seorang lagi,Liyana-tak dapat hadir sebab tak sihat.. Tahniah ye!





Dalam perjalanan balik,kami singgah di Balakong untuk membeli bunga yang dikirim oleh ibu saya.


ini NG LIN JIAN




Saya dan Aaron berazam untuk masuk pertandingan ini lagi nanti. Nak cuba dapat tempat yang lebih baik,ceeewaaahh..


Saturday, 9-May-2009 13:01 Email | Share | | Bookmark
REUNION 5 AKAUN (2008)

 
 
 
View all 20 photos...
DATE :8 MAY 2009
VENUE: SELAYANG MALL
WEATHER: SUNNY
PHOTOGRAPHER: ATIQAH,ANIS,FARDY,BRANDAN AND RUBY

terima kasih kepada semua kawan sekelas yang sudi hadir memeriahkan reunion pertama kelas akaun. kebetulan pula hampir sama dengan birthday AI LENG, ROSY, dan FARLY. Selamat hari lahir!! semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki ye







moga-moga reunion pertama ini bukan yang terakhir


kepada sahabat2..
selamat melangkah ke menara gading dan teruskan mencipta kejayaan


[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net